Neděje, než se nadějeme! 

Oliver McCollin

Famfrpál je tuze oblíbená hra. Za dob slavného Harryho Pottera se na hřiště dostalo jenom sedm vyvolených z každé koleje, žádné střídání nebývalo a byl to sport merlinovsky nadaných. Do dnešní podoby se Famfrpál změnil tak, že může hrát již víc hráčů. Když se zachce, tak i celá kolej!

Ale do této mé statistiky se zamíchal velmi zajímavý faktor. V letošním roce se totiž vymazalo takové množství nováčků, až to pěkné nebylo. No a tak třeba Nebelvíru zbyla jen pouhá desítka nováčků, která by mohla kolej zachránit. O chlup lépe na tom je Mrzimor, kterému přežilo nováčků 14. Havraspár pak čísla opět zaokrouhlil a může se pyšnit 20 nováčky, kteří přežili první mazací mánii. Zmijozelu pak nováčci zaujímají 2/5 celé koleje a má jich tedy 22.

Ovšem i přes tato děsivá čísla můžeme říct, že co se Famfrpálu týká, je to tu dost vyrovnanější.  Když se totiž podíváme na to, kolik nováčků vůbec dorazilo na trénink, ta se to trošku obmění. Nejhůře na tom je Mrzimor, kterému na tréninky došla pouhá čtveřice hráčů! Havraspáru doběhla pětice, ale alespoň jednu úroveň však získala opět čtveřice! Nebelvíru pak došla šestice studentů, takže si o dost polepšil z toho mizivého posledního místa. Nejvíce došlo ve Zmijozelu a to 9, co dokončili level, je osmice.

A teď se tedy podíváme, jak si jednotlivci vedli. Začneme hezky abecedně a podíváme se na nejméně sportovní kolej – Havraspár! Pátou zde je Violet Dewington, která došla na trénink a tak má pár zkušeností na střelci. Těsně před ní bychom mohli najít Derien Vardene, která ukončila jednu úroveň na odrážeči. O chloupek před nimi ještě bude Rhenaya Elle Ketterdige se začatým střelcem a úrovní na chytači. 
Ovšem nyní je tu velká dvojice, která si třeba bude moci i letos zahrát, neboť dosáhla na kulatou desátou úroveň! Horší z této dvojice je úrovňově Carol de Mad, která má 10. úroveň na střelci a všechny ostatní alespoň na chvilku navštívila. A hrdinou Havraspáru se stává Edmund Heusinger s krásnou jedenáctkou na odrážeči a jedničkou na střelci.

Mrzimorská čtyřka však ukazuje, že i když je jich málo, jsou tuze šikovní! Na bramborové pozici je Alisa de Monová se čtyřmi úrovněmi střelce, dvěma brankáře a načatými úrovněmi na zbylých postech. Třetí pak z celkového úrovňového hlediska bude Chester Mikeyskovitá s osmičkou na brankáři a začatými ostatními. Stříbrnou příčku si pak vydobila Cynthia Eleanor Cooper se střídáním postů, která má šestku na střelci, dvojku na odrážeči a jedničku na brankáři. Navíc si ještě vyzkoušela chytače. Nejlepší pak z Mrzimoru je Horus Aximand s osmičkou na odrážeči a po jedné na střelci s brankářem. Jediný, který si nevyzkoušel chytače je právě Horus, ale je vidět, že mrzimorští nováčci jedou na univerzalitu!

Nebelvírská šestice pak je tuze různorodá a tuze šikovná! Na chvostu je Lilith Williams, která udělala krásnou postupku! Na střelci získala dvě úrovně, na brankáři jednu, na odrážeči si chvilku zahrála a na chytače nenastoupila. Pátý je počtem úrovní sice Thomas Olkim, ale ten se nedá brát vážně, vzhledem k tomu, jaký post si vybral! Thomas je totiž třetí úroveň chytače a první úroveň brankáře! A co třetí místo? O to se dělí dvojice slečen! Marina Liquett Charrette má osm úrovní na střelci a Elisabeth Victoria Maxwell má stejnou úroveň na odrážeči! A druhé místo pak obsadila Sophi Lilien Clémant s jedenácti úrovněmi na odrážeči. A kdo vyhrál? Theresa Brendi s dvanáctou úrovní brankáře a třetí úrovní střelce!

Ve Zmijozelu je pak výčet dost delší, vzhledem k devítce nováčků! Ale pojďme do toho, než tu všichni zezelenáme! Neirin Awenyddion, který začal trénovat odrážeče, ale ještě nestihl dokončit úroveň. A nyní máme trojici slečen, která se shodla na dvou hotových úrovních na jednom postu. Decarbia Van HoutenChristianou Holmes mají tyto úrovně na střelci a Tera Elisabetha Black je má na odrážeči.  Miranda Sluníčko Paprsková získala tři úrovně na střelci, takže slečnám utekla a Mary Anastacia Loomgard má tuto úroveň na odrážeči a začala střelce. 
A jaká je nejlepší famfrpálová trojice Zmijozelu? Edward Lewis se čtyřkou na střelci a začatým odrážečem. Druhou pak mají nadějnou odrážečku Christinu Aewis s pětkou na odrážeči. No a kdo to „vyhrál“ ve Zmijozelu? Melody Harkness s šestkou na střelci a začátkem na odrážeči a chytači.

A jak je to v celkovém hledisku? No tak se na to podívejme! Z každého postu a z celkových úrovní jsem vybral vždy jen nejlepší 3 úrovně, kterých dosáhli nováčci, takže někde jsou sice pouze 2, protože jiný nedokončil úroveň, ale jinde jich je třeba 5, protože se na jedné úrovni našlo víc šikovných letců.

Nejslabší v tomto budou chytači. Právě na chytači máme pouhou dvojici, která dokončila úroveň. Druhou je tedy havraspárská naděje Rhenaya. A výhercem zde bude tedy nebelvírský hubeňour Thomas. Sice se zde občas ocitli někteří jiní nováčci, ale nikdo další se na tento přetěžký post nevydal. A můžeme tedy dopředu říci, že si ani jeden z nich na tomto postu letos moc nezahraje.

Dále pak vezmeme střelce, kde je třetí nejlepší úroveň celkově. Na třetím místě ale máme shodnou dvojici slečen. Zmijozelská nejlepší hráčka Melody se dělí o třetí místo s mrzimorskou Cynthiou, když obě dosáhly na šestou úroveň.  Druhé místo pak obsadila nejlepší nebelvírská střelkyně – Marina s osmou úrovní. A vítězkou je z naprosto nesportovní koleje velká výjimka – Carol, která dosáhla na desátou úroveň. Tak se nechme překvapit, zda si letos zahraje někdo z nich!

Druhé místo v tomto ohledu obsadili odrážeči. Odrážeči sice neměli nějaký moc tvrdý a blízký boj, ale zase se jich dostala pětice do těch 3 nejlepších úrovní. Třetí místo má nejlepší zmijozelská slečna – Christina s pátou úrovní. O druhé místo se dělí mrzimorská hvězda Horus s nebelvírskou budoucností Elisabeth, kteří svorně drží osmé místo. A vítězi této kategorie jsou tedy jasní! Opět vítězí nováček z nesportovního Havraspáru – Edmund, ale dělí se s ním o vítězství Sophie Lilien z Nebelvíru s jedenáctou úrovní. A můžeme tedy doufat, že letos se některý z nich podívá na hřiště, pokud ne letos tak alespoň příští rok!

A teď k nejúspěšnější kategorii ohledně vítěze, ale jinak naprosto jednoznačnou kategorii. Brankáře si ve famfrpálu nikdo moc zahrát nechce, protože je to dost nepříjemný post! Třetí místo si zde vybojovala mrzimorská Alisa, která je ale pouze druhá úroveň! Druhá je pak druhá mrzimorská slečna a to Chester s osmičkou! A kdo vyhrál a má celkově nejlepší úroveň na jednom postu? Nebelvírská Theresa s dvanáctou úrovní!

A jak to vypadá v celkovém pořadí? Tedy když sečteme všechny úrovně na postech dohromady? Třetí místo si uhájila Sophiez Nebelvíru se samotnou jedenáctkou na odrážeči! Druhý je nejlepší muž – Edmund – s jedenáctkou na odrážeči a jedničkou na střelci. Jasnou vítězkou je tedy Theresa z Nebelvíru, která ke dvanácté úrovni na brankáři přidala i třetí úroveň na střelci a vítězí s krásnou patnáctkou!

A co nám z toho vyplývá? Je jasné, že naši letošní nováčci jsou tuze dobří sportovci, a tak budeme doufat, že nám na hradě vydrží a budou dále skvěle hrát!

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 1 + 2 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Pohoda

Napsal: Nebelbrach Dne: 24.11.2014 ve 15:39

No jo, nějak nám to tady zlobí...

No tohle..

Napsal: JCHB Dne: 23.11.2014 ve 23:38

Omlouvám se za SPAM, nějak se spustil refresh..

Hmm..

Napsal: JCHB Dne: 23.11.2014 ve 23:30

Minulý hogrok to bylo podle mne lepší, Trevor měl tenkrát asi 11 úroveň, nebo 12, takže okolo 14, 15 teďka.

Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz