Mrazí se nám fialoví - zachovejte paniku!

Oliver McCollin

Je to pravda, je to tak, z hradu utekl fialový pták! Jistě jste si toho taky všimli, protože se nám pár fialových rozhodlo navštívit tučňáky. Hrad tímto utrpěl pár těžkých ztrát a jedna určitá rána byla i pro Nebelvír. Tak se ale na to pojďme podívat hezky postupně!

Ze zaměstnanců nám z hradu utekla jedna roztomilá krásná veverečka. Abychom ale nedošli k omylu u těch, kteří ji neznají, byla to Monny Whitecrow, za svobodna Monny von Schatz. Monny byla dlouhá léta hlavní lesnicí a odváděla tak velký kus práce, protože po většinu času tam byla sama na všechny výpravy, ale zvládala to velmi parádně!

Druhou mraženou pak byla také bývalá havraspárská studentka, která se poměrně nedávno vrátila ze smaženě zamrzlých krajů. Není to nikdo jiný, jako Petula Laskavá, která kdysi učívala Kouzelnickou první pomoc a teď učila Japonštinu a pomáhala tak místním studentům rozšiřovat obzory i z Evropy.

Třetím zmraženým profesorem je vlastně tak trochu mamut. No… vlastně to jsou tak trochu dva mamuti. Midar s Kilahimem a svým věrným Kill-psem se rozhodli jít lovit tučňáky do míst trvale zmrzlých. Profesorové se spolu dělili o péči nad studenty, kteří se rozhodli prostudovat elfy a jejich zvyklosti. Tito profesoři ale měli pár povinností navíc. Midar ovládal havraspárskou kolej, a tak se jim snažil zvednout morálku ve všech možných směrech. Kilahim se pak schovával ve skříni ve školní obrazárně a strašil tak správce kolejních sekcí, když neodváděli svou práci.

Ale teď už mne nechte mluvit o té největší ztrátě! Ztratila se nám mezi tučňáky profesorka Belatris Nithelas Malrinová! Bývalá nebelvírská studentka, která již dlouhá léta nosívala fialový hábit a starala se tak o pár poměrně dost oblíbených předmětů. V loňském roce navíc byla oceněna Picatrixovým řádem čarodějů, protože o své studenty pečovala se vší láskou a inspektorka výuky si toho moc dobře všimla!

Slečna Malrinová bývala kapitánkou famfrpálového mužstva v Nebelvíru a tak není nic moc překvapivého, že převzala po předchůdkyních předmět Teorie Famfrpálu, který se stal poměrně oblíbeným předmětem. Někteří to možná nevědí, ale profesorka po dostudování Bradavické školy šla na bystrozorskou akademii a věnovala se několik let aktivně bystrozorství. Několik lidí si stále myslí, že na hrad byla profesorka Malrinová poslána, aby dohlížela nad zmijozelskými studenty, ze kterých se stávali nebezpeční černokněžníci a velcí uličníci. Ale kde je pravda? To ví jen slečna Malrinová!

A věděli jste též, že slečna Malrinová ráda čaruje bez hůlky? Jako profesorka syrové magie totiž ovládá velké množství jiných sil, než je jenom ta hůlkomagická. No, a když jí vrazíte do ruky nějaký ten klacek, tak s tím udělá ještě něco víc, protože vyučovala i přeměňování, a tak by dokázala i z nějakého mamuta Kilahima udělat jenom malého neškodného tlustobřicha, který nic nezmůže.

Tedy nám nezbývá nic jiného než doufat, že se slečně Malrinové začne moc stýskat, protože některým červeným studentům (a hlavně jednomu prefektovi) moc chybí a její předměty k tomu!

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 1 + 4 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz