Jak s nemocí bojují červení?

Esmeralda Milagrosa
Podzim je typický svým proměnlivým počasím. Jeden týden prší od rána do večera, další týden se usmívá sluníčko na všechny strany. Anebo ještě hůře, zatímco ráno je mlha, místy i přízemní mrazíci, odpoledne je krásně a teplo. Jak si s touto náladovostí počasí poradí nebelvírští? Bojují proti rýmě, rýmičce, nachlazení a bolesti v krku násilím, kouzelnickou anebo mudlovskou metodou? Snaží se nemocem předcházet prevencí, anebo ji řeší, až když se ohlásí? Co u nich zabírá? 

Aleah DaymoonProti rýmě, nachlazení a také proti případnému bolení v krku se snažím bojovat hlavně preventivně nosím často něco u krku, protože nesnáším, když mi táhne na krk, často se tak nachladím. Kromě oblečení taky beru vitamíny anebo si někdy udělám zázvorový čaj, jen tak pro chuť.
V případě, že prevenci ale třeba nějak zanedbám a nachlazení mě přeci jen dostane, tak se to snažím ze sebe dostat co nejrychleji piji silný zázvorový čaj (bez medu, cukru, citronu, zkrátka jen vylouhovaný zázvor), při rýmě si kapu do nosu a když mě bolí hodně v krku, tak k tomu zázvorovému čaji průběžně ještě cucám pastilky anebo si stříkám sprej do krku (hlavně ten sprej hodně pomáhá).
Pokud k tomu mám ještě mírnou teplotu, tak si beru prášek na sražení teploty a celkově se snažím být v teple a nikam zbytečně moc nechodit. úsměv Někdy to sice moc nejde, pokud musím do mudlovské práce, ale při troše štěstí se toho do pár dní (při silném nachlazení do týdne, týdne až půl) zbavím a nemusím si ani brát nemocenskou dovolenou. úsměv

Beteramis Athenodoros: Mně na všechno pomáhají bonbóny od Doktora Zmrzliny. Podle mě chladný cukr léčí. smích A taky docela pomáhá, když je na sebe člověk tvrdý. To znamená, že když mě něco bolí a není mi dobře, vezmu si bonbón a rozchodím to.  smích

Hekatea Centaurix: Místo na kouzelnické bylinky spoléhám na mudlovskou chemii. mrkne Hašlerky (pozn. red.: bonbóny), čaje proti nachlazení (s černým bezem nebo lékořicí a hodně cukru). Pokud dojde k nachlazení, tak bez milosti coldrex (pozn. red.: rozpustný bonbón do čaje s účinky proti nachlazení).

Lucia EverdeenKdyž se tyto potvory snaží odrovnat mé tělo, bojuji proti nim především horkým čajem se zázvorem, citronem a medem. Nemůžu tvrdit, že je to vždy úspěšná léčba, často to končí pánskou smrtelnou nemocí. Ještě skvělým pomocníkem, jsou citrokapky jsou hnusné, hořké, grepové, ale zaberou fakt rychle právě díky síle grepových jadérek. Když už jsem u toho grepu, obecně navyšuji přes zimní období konzumaci citrusových plodů. 
Prevenci nějak nevedu, jednám, až když mi začíná téct do bot. Vždy si to pěkně odstůňu. Možná ty kapky jsou nejlepší, ale ne vždy je mám doma. Nechci se z nemoci rychle dostat, občas díky tomu nemusím do mudlovské práce. 
Snažím se ráno pít zázračný lektvar, u kterého doufám, že mi vytvoří ochranný štít proti všem bacilům. Ovšem záleží na tom, kdy je lektvar míchaný, tím je ovlivněna jeho síla proto někdy virům odolávám bez problémů a jindy onemocním, sotva vystrčím nos z pokoje. A také se snažit teple se oblékat, nosit čepici a šálu, hodně pít a hlavně nechodit ven s mokrou hlavou, jako to dělám často já.  smích

Natally Daley: Proti rýmě nijak nebojuju. Každý den si dávám vitamíny a chodím v oblečení tak akorát. Když jsem nemocná, tak piji jen čaj a přes víkend to zkouším vyležet. Někdy to zabere a někdy ne. Rýmu mám vždy přes měsíc, tak je to dost nepříjemné. 

Nerys Heliabel GhostfieldováKdyž přijdou podzimní plískanice a ten krásný, barevný a voňavý podzim naruší lijavce, zkouším se bránit hlavně prevencí. Vytáhnu některé ze zásob pletených ghostfieldovských ponožek a svetrů, aby bylo tělo vždycky tak akorát v teple, vytáhnu zásobu včelího medu a každý den se zahřeju aspoň jedním dobroučkým bylinkovým čajem, ačkoliv jinak dávám přednost celý rok spíš vodě. 
Když prevence nestačí, nu, pak to řeším dle situace, někdy pomohou kouzla a kouzelnické utrejchy a životabudiče (hlavně ty bylinné), někdy… nu, někdy je docela příjemné být nemocný, moci si dovolit nejít plnit své každodenní povinnosti, mít chvíli času na pořádné prospání se, mít „nárok“ na to poležet si třeba s příjemnou knihou, která člověku hned vrátí trochu toho zdravého zájmu a nadšení do života, aspoň do chvíle, než se dočte o kapitolu dvě dál. úsměv
Co nejvíc nesnáším, je rýma jak se říká, s léčením trvá sedm dnů, bez léčení týden. Je protivná a jediná věc, která mi na ni pomáhá, je sada do pyramidy vyskládaných polštářů a mentolové dropsy. uchichtne se S horečkou i kašlem se dá žít, ale rýma, to je jiný kalibr. Navíc člověka oslabí tak nepříjemně jen napůl, že se necítí ani nemocný, ale ani plně zdravý. Takže musí za povinnostmi a odpočinek je v nedohlednu, opravdu protivné!

Olivie Windy: Jo, rýmečky a kašlíky, ty už jsou u mě jako doma, mám ten dojem. úsměv Pracuji v mudlovském světě s malými dětmi, které nepovažují za zrovna ohleduplnost světa dát si ruku před pusu, když zakašlou nebo kýchnou. Vlastně naopak. Několikrát se mi stalo, že mi dítě kýchlo do obličeje, zakašlalo na mě skoro až drze a případně si do mě utřelo nosík.
A tak je podzim pro mě doprovázený tvorbou imunity. A taky obdobím rýmičky a kašlíků na všechny způsoby. Samozřejmě si nějak nemohu dovolit s každým zasmrkáním zůstat doma, takže proti tomu bojuji, jak jen to jde. Většinou přírodními způsoby čaj s nechutnou dávkou zázvoru, super silná česneková polévka z vývaru (ta by možná vzbudila i mrtvolu), zábaly na krk nebo bylinky všeho druhu. 
Ovšem nejsem zásadně proti chemii, takže se uchyluji i k mudlovským lékům, jako jsou kapky proti kašli nebo spreje do nosu. Protože spánek s ucpaným nosem je největší zlo světa. úsměv Rýmě zdar!

Lvi se vyjádřili, a vy můžete načerpat inspiraci k tomu, jak se nejlépe léčit při nachlazení, rýmě anebo jiné přechodné nemoci. Kterou ze zmíněných metod určitě vyzkoušíte?

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 10 + 1 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz