Zhodnocení prvního ročníku

Trixie Deliah Sinclair

Zdá se to neskutečné. Ještě včera jsem nedočkavě poskakovala před hradní branou a nervózně čekala na vstup do hradu. Ještě včera jsem čekala na verdikt Moudrého klobouku, zda vyslyší mé prosby o kolej. A najednou je tady konec roku. Tak přesně tyhle myšlenky se honí hlavou asi všem prvákům, kteří nastoupili stejně jako já v lednové registraci.

A jaký tedy tento rok byl? Když se ohlédnu zpět v čase, byl to rok plný poznávání, zkoumání nových věcí. A co jsem zažila? Kromě pasování v koleji se mi v poměrně krátké čase podařilo dostat mezi redaktory časopisu Lví tlapou, za což jsem moc ráda a zatím mě to moc baví. Také jsem od března začala trénovat na famfrpálovém hřišti, kde jsem za tu dobu vynechala tuším jen dva tréninky a vypracovala se tak na celkem slušnou úroveň (kterou nadále zvyšuji).

Začátkem května jsem se také dostala k možnosti si zahrát v prvním famfrpálovém zápase proti Havraspáru. A ani druhý zápas proti Mrzimoru nebyl výjimkou.

Co se týká výuky, tak ta mě bavila opravdu hodně. A i když jsem měla při některých úkolech celkem krizi, kdy jsem měla chuť ten předmět vzdát, vždy se našlo něco (nebo někdo - nejčastěji to byla moje patronka), kvůli komu jsem to nakonec nevzdala a často jsem byla překvapena milým výsledkem. Díky úkolům jsem si vyzkoušela věci, do kterých bych se dříve neodhodlala. A také to, že i když jsem psala úkoly za 5 minut dvanáct (doslova), tak se mi podařilo získat známku vynikající. (To však není návod na to, abyste dělali to samé!)

S koncem roku přišlo taky nemilé vypracovávání esejí. Ačkoliv jsem začala čtyři dny před vypršením termínu a měla už odeslané dvě eseje (ze sedmi), tak i přesto jsem v neděli doháněla a rychle sepisovala zbývajících pět esejí (poslední jsem posílala doslova sekundy před koncem termínu). Já jsem se svou prací ale spokojena. Všech šest esejí odesláno (jeden předmět jsem si musela z důvodu nedostatku času odhlásit), ale nakolik mi mé snažení ohodnotí profesoři, to je zatím velká neznámá (pozn. red. článek byl napsán ještě před odesláním hodnocení esejů). Ale doufám, že mi nakonec případné chyby plynoucí z časové tísně odpustí a vyváží to dobré známky získané v předchozích termínech výuky.

Přiznám se, že jsem měla u některých esejí pochybnosti a zvažovala jsem, zda si rovnou předmět neodhlásit… Nakonec však zvítězilo to, že jsem nechtěla přijít o úkoly, které jsem napsala v průběhu roku (a pak je třeba psát znova, že). 

No a co budu o dělat o prázdninách? To, co asi každý… lenošit. Žádné úkoly, žádné eseje, žádná honba za body. Tentokrát budu dělat jen soutěže pro peníze a pro radost. Budu lítat na IT, které se otevře všem prvákům (respektive už skoro druhákům). A zaslechla jsem v parku taky něco o nějaké Pouti, tak jsem na ni velmi zvědavá a těším se!

Takže všem přeji krásné prázdniny a hlavně plno načerpaných sil na další půlroční maratón od září! 

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 9 + 4 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz