Rozhovor so Šéftlapkou Mari

Emma Ellie Lewis
Marina Liquett Charrette je našou šéfredaktorkou už dlhé roky. 
Na hrade je síce málo, no náš časopis vedie úplne skvelo, za čo jej patrí obrovské ďakujem.
Málo kto ju však dobré pozná a mne sa ju podarilo presvedčiť k menšiemu rozhovoru, pri ktorom som zistila, že okrem trpezlivosti srší aj humorom a tajnoskárstvom. :-)

Emma > - čaká a poklepkáva si prstom po hodinkách
Marina > Haha, moc vtipný. :D 
Emma > Dosť rozčuľovania sa. :-D To sa možeš pri otázkach a neotrieskaj mi ich o hlavu. :-D
Marina > To se uvidí, co sis na mě vymyslela. :D
Emma > - vytiahne si brko a pergameny a snaží sa tváriť doležito
Marina > - posadí se rovně a vyčkává
Marina > Snad budu znát odpovědi. :D :D
Emma > Takže, prvá otázka :-) - sladko sa usmeje
Pamätáš sa ešte na deň, kedy si dostala možnosť stať sa šéfredaktorkou LT? Ako si sa cítila?
Marina > - krátce se zamyslí - Na ten den si vzpomínám moc dobře. V redakci se tehdy tak nějak řešilo, že se Oliva (dnes už fialová a zmražená) chystá opustit tu naši redakční sebranku a převléknout kabát. Všichni jsme z toho byli takoví nejistí, kdo přijde po ní, žejo. Já byla v tu dobu ještě mladá a nezkušená, takže mě upřímně hrozně překvapilo, když mi v sovinci zahoukala sova od Olivky, kde stálo, že by šéfíkování nad Tlapou ráda předala mně. Byla jsem dost zaskočená, a podle toho taky vypadaly první měsíce mojí "krutovlády". - zasměje se - Ale taková nabídka se přece neodmítá.
Emma > Ja osobne si myslím, že LT nemože mať lepšieho šéfredaktora, než si ty. :-) - snaží sa zalichotiť, aby si vyžehlila všetky po termíne odovzdané články
A ako dlho si vlastne šéfltapka? :-)
Marina > - pousměje se - No to je tím, že jsi v redakci poměrně krátce. To takový Nebík, ten by ti toho na mě prásknul... :D Ale nejsem na to pyšná a jsem ráda, že dnes časopis funguje - řekla bych - docela dobře. :-)
Marina > Šéftlapkou jsem od ledna 2016, takže to znamená... - počítá na prstách a ztratí se - asi 3 mudlroky a 6 hradních? :D
Emma > - píše si poznámku, že najbližšie vyspovedá Nebíka - :-D
To je slušné číslo. :-) Ako jediná si obstála niekoľko výmien z nášho vedenia a to svedčí o tvojej usilovnej práci. ;-)
Zmenil sa časopis za tie roky? Priniesla si do LT niečo nové? Čo tam pred tým nebolo?
Marina > Jestli se něco změnilo přímo mým příchodem, to asi nedokážu říct. Řízky na poradách máme pořád a většinu starých zvyků jsem po Olivce zachovala, protože všem (včetně mě) vyhovovaly. Z tohohle pohledu jsem změnila asi jen pár takových provozních věcí, snažím se třeba víc dbát na názor všech členů redakce, ale některé další nápady, které mám v plánu, ještě nestačily přejít do praxe. :D
Emma > Myslíš si, že sa ti darí zaujat čitateľov? Alebo ich aspoň prilákať pozrieť si náš časopis? :-)
Marina > Moc ráda bych odpověděla, že ano, ale zatím můžu jen říct, že se snažím, jak jen to jde. - pokrčí rameny - Ono je vždycky hrozně těžké vědět předem, co na lidi nejvíc zapůsobí. A jak jsem už řekla, během mého šéfování se poměry na hradě hodně změnily, a s nimi se změnil i vkus čtenářů. To, co by před pár lety stačilo k získání 400 přečtení, dnes dostane 40. Je to prostě běh na dlouhou trať, ale myslím, že jsme na dobré cestě. :-)
Emma > Ja verím, že sa to zlepší :-)
A čo pekného (aj nepekného) nám povieš na naších redaktorov? Čo si o nich myslíš? Sú schopní? Talentovaný? Nádejní? :-)
Marina > - zasměje se a přemýšlí, co by pěkného řekla
Marina > Samozřejmě si dělám legraci! Redaktorstvo Tlapy je to nejlepší, co mě mohlo potkat. I když tedy deadliny by mohli dodržovat líp, to je pravda. :D
Emma > - zazubí sa - To nebolo myslené nejak konkrétne, že? :-D
Marina > - mrkne
Marina > Ne, rozhodně je mezi nimi několik nadějných talentů - doufám, že si je v redakci tak vychováme, abych jim tenhle nevděčný úřad jednoho dne mohla předat. :D :-)
Emma > Neplánuješ ešte odchod, že? - vydesí sa
Marina > Už jsem nad tím párkrát - hlavně z časových důvodů - uvažovala, ale Tlapa mě zatím pevně drží na hradě. :-)
Emma > - oddýchne si - Tak to s nami ešte pár rokov vydrž :-)
Vrátim sa trochu späť. Máš nejaké plány do budúcna? Myslím s LT :-)
Marina > No, abych pravdu řekla, nápadů mám hned několik, ale jejich realizace dá ještě asi nějakou práci. Zatím bych je proto radši nechala zahalené rouškou tajemství.
Jinak jsem ale samozřejmě otevřená myšlence nových rubrik, ty podle mě časopis skvěle oživí, a mám dojem, že jedna taková by na nás mohla už v příštím čísle (tj. únorovém, pozn. šéf.) čekat. - tajemně se usměje
Emma > Vážne mi nič nenaznačíš? Ani na porade? :-D
Marina > Samozřejmě to všechno bude s laskavým souhlasem (a snad i pomocí) mojí drahé redakce, jen to zatím nechci vypouštět ven. :-)
Emma > Dobre dobre, ja si počkám :-)
Posledná otázka. Chcela by si niečo odkázať čitateľom LT a naším redaktorom? :-)
Marina > Asi bych jim vzkázala, aby se nebáli využít všeho, co hrad nabízí. Ať už jde o kolejní dění, letňák, srazy, výuku... A nebo třeba ony kolejní časopisy, protože i tam se občas najde leccos dobrého k čtení. :-) A červeným zvlášť bych chtěla říct, aby se zapojili do kolejního života, jak to jen jde, navzájem se podporovali a posílili kolejního ducha. Bez něj by to přeci nebyl ten pravý Nebelvír. :-)
Emma > To si napísala vážne krásne. :-)
Ďakujem za rohovor a prajem pekný večer. :-)
Marina > I já děkuji a přeji pěkný večer. :-)

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 10 + 1 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz