Vtipné rady do kouzelnické zahrady 3: Dlaždičoun - Je fakt tak vulgární jako mudlovský dlaždič?

Misaka Rainbow
Naši drazí kouzelničtí zahrádkáři. Jsme tu zpět s dalším dílem Rad do kouzelnických zahrad. Dnes si ovšem nepředstavíme dalšího škůdce, ale tvora, který je pro naší zahradu užitečný. Budeme si povídat o Dlaždičounovi. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Nevadí, já a kolegyně Janovec vám ho teď stručně představíme a řekneme vám, k čemu je užitečný a jak přežít jeho neustálé mluvení.

Dlaždičoun: Vyskytuje se převážně v Británii,  Irsku a Severní Americe. Svým vzhledem připomíná přerostlou fretku, od které se liší pouze tím, že umí mluvit.  Jeho slovní projev však není na takové inteligenční úrovni jako u ostatních kouzelných tvorů, kteří umí mluvit.  Dlaždičounova slovní zásoba se omezuje na krátké (často vulgární) fráze, které ze sebe chrlí neuvěřitelnou rychlostí.

Dlaždičouni jsou pro kouzelnické zahrádky užiteční tím, že v podzemí, kde žijí, pronásledují trpaslíky. Dlaždičoun nepohrdne ani krtky, krysami či hraboši. (omlouváme se chovatelům krys za toto nemilé zjištění - pozn. redakce)

Já s kolegyní Janovcem jsme šly na mou zahrádku, kde bylo plno hromádek od Dlaždičouna. Čekaly jsme u děr celé noci, až jednoho rána se na nás usmálo štěstí. Můj bleskobrk pak zachytil celý náš rozhovor s Dlaždičounem, který předkládáme našim čtenářům. (Vzhledem k vulgarismům musely být Dlaždičounovy odpovědi převedeny do jemnějších slovních spojení. K tomu byl využit Rychlonožkův slovník jemných slovních spojení.)

Mandragora a Janovec:  Dobrý den, pane Dlaždičoune.
Dlaždičoun: Heleďte se, jděte si svou cestou jo? Nikdo si vás nevšímá. Já si tady klidně dřímám a najednou sem na mě přiletíte jako stádo slonů.
Mandragora a Janovec:  Můžete našim čtenářům osvětlit svou práci?
Dlaždičoun: Jděte si himbajs svou cestou, nebo vám tady střihnu jednu za ucho, jen to fikne!
Mandragora a Janovec: No, nemusíte být na nás tak neurvalý. Jen jsme se vás chtěly zeptat na pár otázek.
Dlaždičoun:  Potopa na vás, plantážníci, hrom aby vás za to po poli honil!
Mandragora a Janovec: No tak Vám, pane Dlaždičoune, pěkně děkujeme za rozhovor. Tak my už radši půjdeme.
Dlaždičoun: Počkejte, jak se vymáznete, vy zbabělci... (Tím asi myslel, že zakopneme o ty jeho hromádky.)

No, jak můžete sami posoudit, docela zajímavý tvor, ten Dlaždičoun, ne? Pokud vám budou vadit jeho vulgarismy, tak vám pro tyto případy radíme buď klapky na uši nebo špunty. Jen tak budete rádi, že máte Dlaždičouna na své zahrádce a nebudete se ho chtít zbavit tím, že ho hodíte sousedovi přes plot.

Tak práci zdar a rádi vás přivítáme u našeho dalšího čísla,
Mandragora a Janovec

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 8 + 7 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz