Čtvero ročních období

Barbara Turner

Máme to štěstí, že žijeme v oblasti, kde se nám krásně střídají roční období. Ano, přiznávám, poslední roky je to trochu extrémní, ale pořád překrásné. Každé z těchto období má něco do sebe, něco krásného, co nás přinutí ho milovat. Merlinužel však i něco, co nás donutí ho nesnášet. 


Mé nejmilovanější roční období je zima. Ano, čtete správně, zima. Děkuji všem 27 bytostem, co mi ochotně odpověděly na můj dotazník. Tak se pojďme podívat na jejich odpovědi.

První otázka zněla: "Jaké je vaše nejoblíbenější roční období?" Na prvním místě se nám umístilo jak jinak než léto s 8 body. Na druhém a třetím místě se 7 body se umístily jaro a podzim. A na posledním ale neméně krásném místě se nám umístila zima s 5 body.

Další otázkou bylo: "Z jakého důvodu milujete právě toto dané období?" Odpovědi se různily, ale občas se obyvatelé hradu i shodli. Vánoce, sníh, všechno kvete, příroda ožívá, teplo, barvy. Ale vyskytly se i odpovědi jako "mám ráda déšť" či "mám narozeniny".

Jako třetí otázku jsem zvolila: "Co vás napadne jako první při slově zima?" Minimálně 11x sníh. Je to překvapivé, ale je to tak. Dále pak Vánoce, ale i fuj. Nejkrásnější odpovědi byly "sníh, stavění sněhuláků, koulování a pohoda u Vánoc" a "zasněžené pláně a hořící svíčka/světýlka", což je přesně ten duch zimy, co tak miluji.

Předposlední otázka zněla: "Kde nejraději trávíte nebo byste trávili dovolenou/prázdniny?" Zde bylo na výběr z odpovědí:

A máme tu poslední otázku: "Jak moc prožíváte Vánoce?"


Jiná: 
=> Jako směsici hektických příprav a ohromné blízkosti lidí, plus samozřejmě spirituálně.
=> S okouzlením a pokorou... a podle hesla "Vánoce jsou svátky klidu a míru." :)
=> Snažím se vychutnat si to, co nabízejí... tedy to dobré a hezké.
=> Mám ráda Vánoce, ale snažím se vyhýbat chaosu a mainstreamu.
=> Mám je moc ráda, užívám si je a těším se na ně.
=> Doslova šílím, dárky, cukroví, rodina.

Vánoce jsou svátky klidu a míru, lásky a rodiny. Zkusme se zamyslet nad tím, zda chceme strávit Vánoce v klidu s rodinou, nebo hektickými přípravami, které stejně rodina neocení. Nezapomeňme, že advent začíná už 1. 12.

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 8 + 7 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz