Jak vypadat, že všechno stíháte?

Oliver McCollin

Pracovní povinnosti jsou nepříjemné. Většinou se všichni těší na volný čas. Jenže někteří z nás mají i druhé povinnosti a třetí povinnosti a ... volný čas pak má taky jen nacpaný povinnostmi! Byl jsem jeden takový, který si toho nabral a pak ještě něco přibylo a bylo to v háji. Všimli jste si ale někdy, že bych nestíhal? Samozřejmě že ne! Protože to umím zahrát! Tak se vám to pokusím přiblížit, abyste to mohli zvládnout i vy!


  1. Práce, práce a práce!

Je potřeba si nejprve nabrat tolik práce, abyste měli problém ji zvládat. To je základ pro úspěch v nestíhání a předstírání, že to vlastně stíháte. Pokud třeba nemáte přístup do Zasedačky, nebojte se nabídnout, jistě vám vedení nějakou práci uloží, abyste se nenudili! A když náhodou nemáte, co byste dělali pro kolej, zkuste si vymyslet nějakou další práci! Ideální je ještě zkombinovat kvantum práce u mudlů a kvantum práce u kouzelníků, protože u jedněch se můžete vymlouvat na ty druhé a u druhých na ty první a nikdy vám na to nepřijdou!


  1. Začátky, začátky a začátky!

Když si navrstvíte práci, často potřebujete udělat takové ty zdárné začátky. Když si to vezmete logicky, dostanete nějakou práci, tak je potřeba udělat nějaký začátek! Pak je totiž hrozně snadné říct: „Už mi to stačí jen dodělat, něco málo mám!“ A vůbec při tom hlavně nelžete, to je to hlavní! Navíc je to taková ta počáteční nažhavenost pro práci a ta se vždycky hodí. Jen si dejte pozor, abyste neudělali nějakou práci u jedné osoby, kterou jste si u dané osoby vzali později jak jinou! To by totiž ukázalo, že děláte to, co se vám chce! Tak pozor!


  1. Okázalost je základ!

Teď se musíte podívat na to, která práce je nejvíc viditelná. Dejme si příklad – máte deset předmětů, udělat nějakou podprahovou věc pro kolej a celohradní klání. Začněte logicky celohradním kláním, protože to uvidí všichni a všichni si začnou říkat: „Óóó, ten ale pracuje! A hele, má k tomu deset předmětů!“. Kdybyste začali těmi předměty, o kterých vědí vlastně jenom ti profesoři a ti většinou nic neřeknou, stačí jen pár úplatků! A podprahovou kolejní věc pak vidí vlastně jen lidé v koleji a to často ani ti ne, pokud je hodně podprahově podprahové!


  1. Žádné sliby – žádné chyby!

Nikdy se neopovažujte říct „zítra to bude!“, to je totiž ta nejhorší věta, kterou můžete vůbec dát! Ideální je totiž říct, že na tom pracujete, to vám nikdy nikdo nedokáže, pokud ne. Když už náhodou to hodně hoří, větou „tak do týdne to bude!“ nic moc nezkazíte! Hlavně je to vlastně dost času na dodělání všeho a zároveň to vypadá jako chvilka pro toho mimo. A dejte si pozor, když přijímáte nějakou práci, zda tam je nějaký deadline! Pokud je tam deadline, tak ho prošvihněte tak maximálně o týden, aby to nevypadalo moc podezřele!


  1. Úsměv a mávat!

S úsměvem jde všechno dobře! Mudlové sice říkají, že: „S chutí do toho a půl je hotovo.“, ale to ve skutečnosti neplatí, přiznejme si to. Jenže když se u práce budete usmívat a budete na všechny kolem milí, všichni si budou myslet, že už jste skoro na konci všech povinností, protože zahlcení lidé se neusmívají. Tak se musíte tvářit vesele a spokojeně a všichni na vás budou též hodní, protože jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá!


A tím můj výčet končí. Třeba budete vypadat, že stíháte... A pokud ne, tak jste si to špatně přečetli! Za mnou si stěžovat nechoďte!

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 6 + 4 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů



Napsal: Lily Dne: 29.06.2014 ve 07:16

Super článek, vezmu si z něj příklad, díky =D

Kuk:-))

Napsal: Melissia Hale Dne: 28.06.2014 ve 22:35

Pěkný článek, vtipný:-)) Taky už chcu být ve lví smečce:-D


Napsal: Heky Dne: 28.06.2014 ve 21:26

+ usmívá se a mává autorovi článku +
Krásné, lehké, vtipné! To chci taky umět! :-D

Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz