Už jsou tu zas po roce, zaláskované Vánoce

Misaka Rainbow
Šla jsem si radostně do Velké síně, když jsem spatřila podivnou postavu krčící se za závěsem. Pomalu jsem se přiblížila k závěsu a opatrně jsem ho odhrnula. Přede mnou stál Amorek, patron lásky, a v ruce držel... Počkat! On má v ruce hůlku? Nemohla jsem uvěřit svým očím a rychle jsem po hůlce chňapla a začala si ji prohlížet, jestli je pravá.


Amorek: Ehm. Můžete mi prosím vrátit mou hůlku, slečno?
Misaka Rainbow: Odkdy Amorek má u sebe hůlku? Já myslela, že hůlku nemáte...
Amorek: A proč bych u sebe nemohl mít hůlku? Používáme ji odnepaměti, jen se s tím nepředvádíme jako vy, kouzelníci.
Misaka Rainbow: Mohl byste mi svou hůlku popsat?
Amorek: Ale jistě, slečno. Tato hůlka je 14.5 palce dlouhá, z cesmínového dřeva s jádrem z žíně jednorožce.
Misaka Rainbow: K čemu ji používáte?
Amorek: K zbavení srdcí ledu a zažehnutí lásky. Bud svádíme k sobě lidi, co by se mohli mít rádi, nebo zlým srdcím přičarujeme dobrotu, alespon o Vánocích. Pak už je na každém, jestli si tento hřejivý pocit udrží do konce života či ne. Po vyslovení kouzla se z hůlky vyrojí roj duhových jisker a tato duha pak změní srdce k dobru.
Misaka Rainbow: Už se stala nějaká nehoda?
Amorek: Zatím se nestalo nic, co by se nedalo napravit. Většinou to bylo buď špatně vyslovené kouzlo nebo špatně zvolené osoby.
Misaka Rainbow: Tak to bude vše. Děkuju za Váš čas a zodpovězené otázky. Přeji veselé Vánoce a hodně uspěchů s kouzlením, ať není na světě moc mrzoutů.
Amorek: I Vám, slečno, přeji veselé Vánoce a hodně času stráveného s lidmi, co máte ráda. To ostatně přeji i všem čtenářům LT.

Zaklapla jsem svůj notes a běžela jsem zpátky do kolejky. Setkání s Amorkem bylo neskutečné a ani jsem netušila, že i Amorek vlastní hůlku.

Všem čtenářům přeji příjemné prožití vánočních svátků a šťastný vstup do nového roku.

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 6 + 4 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz