Oslavy svatého Patrika u McFirů

Eillen McFir Elat
Rok co rok se naše rodina schází na svatého Patrika a užívá si nejen oslav tohoto svátku, ale i toho, že jsme zase pospolu. Každý z nás na ten den připraví nějakou soutěž, hru nebo jen krátkou scénku pro pobavení. Děti kreslí obrázky svatého Patrika a soutěží o to, kdo z nich má nejoriginálnější ztvárnění. Odměnou jim je mísa čokoládových trojlístků. Je vlastně jedno, kdo vyhrál, protože se spolu o sladkou odměnu vždy podělí, a to nejen mezi sebou, ale i s námi „dospěláky“.

Naše „dospělá“ tradice zahrnuje každoroční pěstování čtyřlístků pro štěstí. Rodina, která všechny daný rok hostí, dostane již předpěstované čtyřlístky. Předloni jsem byla hostitelem, a tak mi skalku ozdobil takovýto nádherný trs čtyřlístků!


Zbytek rodiny dostává sazeničky cibulek, aby si své štěstí vypěstoval sám. Společně tedy usedáme k pytlům s hlínou a dáváme se do sázení. Každý si v duchu něco při sázení přejeme. V rodině se traduje, že komu čtyřlístky vykvetou, tomu se jeho přání do roka splní. Jak můžete na loňské fotce vidět, mé čtyřlístky nabíhaly na květ. A pokud vás to zajímá, pak ano – mé přání se mi splnilo. Doufám, že se vám naše rodinná tradice líbila. A pokud se i vy rozhodnete pěstovat čtyřlístky, pochlubte se mi, jak se jim daří a jak vám kvetou!

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 1 + 2 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz