Za madam kolejní z bláta do louže

Marina Liquett Charrette
Pozor, článek na vlastní nebezpečí! 
Při jeho čtení doporučujeme zachovat notnou dávku humoru a vybavit se antistresovým míčkem nebo alespoň silným heřmánkovým čajem.

Ocitla jsem se v hustém lese, ze stromů na mě padala vláha a všude kolem byl cítit těžký, vlhký vzduch. Zamrkala jsem a rychle se rozhlédla kolem sebe. To se mi snad jenom zdá? Okolo mě proběhlo několik hbitých lososů a bodohrotičů, za nimi se vmžiku objevila jinak vždy krásně upravená a křehká madam kolejní. Tentokrát však na tváři neměla vlídný úsměv, jako tomu je vždycky v kolejce, ani v náručí nenesla několik čerstvých koláčků či řízků vlastní výroby. Ne, nic takového. Namísto tohoto dobře známého obrazu se před mými zraky objevila upocená madam kolejní v úboru, který si každý z nás na základní škole nosil na tělocvik – tedy triko na doma, které už se nehodí ani na doma, obcucky bez díry a nějaké ty „běžecké“ boty (čti botasky). Protože nemá naše madam kolejní šmrnc, nezapomněla přibalit retro potítka – těmi se teď může pyšnit skoro na každé části svého těla. 

Ať už je její módní vkus jakýkoliv, výraz v tváři ctihodné Eillen McFart McFir Elat mě vyděsí mnohem víc než vybraný model. Celá popsaná družina lososů, bodohrotičů a několika škrken se jen na malou chvíli zastaví ve stínu vysokých smrků, aby alespoň na okamžik nabrali dech a síly, tolik potřebné pro další úprk. To je však něco pro vytrénovanou kolejnici, která – jak je známo – téměř dennodenně drtí kilometr za kilometrem, žádná vzdálenost pro ni není příliš dlouhá a žádná cesta dostatečně bahnitá. Legenda praví, že za veškerými zmeškanými hodinami madam kolejní stojí její silná závislost na běžeckém adrenalinu. V rámci zachování novinářské etiky vám přirozeně nemůžeme prozradit, který nespokojený student tuto fámu po hradě šíří, ale znáte to pořekadlo… „Na každém šprochu pravdy trochu.

Vraťme se však zpět k uštvaným studentům na místo činu, kde jsem měla s hrůzou zjistit, jak vypadá hněv skutečné lvice. Prozatím jsem se docela úspěšně schovávala v pichlavém keři, tento luxusní „bejvák“ mi však nebyl souzen na dlouho. Jakmile si madam kolejní všimla, že někteří (čti všichni) studenti naříkají a snaží se co nejrychleji nalézt bezpečné útočiště, její kouzlem zesílený hlas zaburácel celým lesem a musel snad i toho nejposlednějšího medvěda probudit ze zimního spánku. 

Tak co tady bude? Hybaj, mládeži, hybaj! Ať už vás tu nevidím! Máte mladé nohy, co bych měla říkat já?“ zahřímá hrozivý hlas červené kolejní vedoucí, zatímco jeho majitelka drží z každé strany za ucho studenty, kteří se na poslední chvíli nestihli schovat. Zatímco se potichu směju zpovzdálí, připlíží se ke mně jedna z nenechavých škrken prefektky Newiky. Dříve, než stačím říct „famfrpál“, už mě to záškodnické stvoření tahá z dosahu bodláčí a přitom vysokým pištivým hláskem ječí na celé kolo. Nezbývá mi tedy nic jiného než se – a to pod přísným dozorem madam kolejní, která odněkud vyčarovala mudlovskou píšťalku pro fotbalové rozhodčí – zařadit do dvojstupu studentů. 


Když madam kolejní zavelí, spustí se úprkem všichni zoufalí studenti z kopce směrem, kterým tuší hrad, horkou koupel a pořádnou sklenici dýňové šťávy. Letmý pohled kolejní přesvědčí o tom, že ve svých parádních balerínkách a tutu sukýnce dnes daleko nedoběhnu, a tak mě (zuřivě supící) závratnou rychlostí předbíhá a do kroku ze všech sil fouká do píšťalky, takže se celým lesem ozývá nesnesitelné rádoby motivační hvízdání. Zatímco sleduji, jak mi její záda pomalu mizí v dáli, a snažím se za každou cenu vyhnout blátivým kalužím, připojuje se ke mně zbytek červené výpravy, jinak také zvaný „lemry“. Během našeho ploužení zpátky k hradu (zezadu nás neustále pošťuchuje nenechavá škrkna) se snažíme přijít na způsob, jak se z příští „zdravotní vycházky“ vyvléknout. Po dlouhém přemýšlení to však máme: co takhle poslat na madam pár bobříků?

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 1 + 2 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


...

Napsal: Eillen McFir Elat Dne: 02.04.2021 ve 10:57

Ale jak jste měla pak krásně rudé tváře slečno! A kolik dní! :-) Já jen lituji, že k článku nebyl obrázek. Protože už jen ten popis mého outfitu je dokonalý, ale vidět to naživo - to by se čtenáři za břicho popadali :-)

Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz