Přichází restart nebelvírského famfrpálu?

Nebelbrach Mechacha
Zní to dnes až neuvěřitelně, ale Nebelvír je – spolu se Zmijozelem – nejúspěšnější kolejí ve sběru famfrpálových pohárů. V dobách, které již málokdo pamatuje – neboť buď ještě nebyl na hradě, nebo je již tak starý, že ztratil paměť – se v zisku poháru střídaly téměř výhradně tyto dvě koleje. Jen jednou jim jej dokázal uzmout Havraspár. Zelenalo se na hřišti šestkrát, červenalo osmkrát.
Na vítězství z Léta 2013 (poslední ročník hraný starým systémem) Nebelvír navázal hned v dalších dvou ročnících. Pak se již zadařilo jen jednou. V další sezoně se o zisku poháru ještě dalo aspoň snít. Pak již ani to ne. Umístění Nebelvíru dostalo sestupnou tendenci. První, druzí, třetí, třetí, čtvrtí.
Jak vypadala letošní sezona? Projevilo se, že stále máme málo aktivních hráčů. Mnozí z těch, kdo hrají, zatím nedosáhli takové úrovně, aby mohli konkurovat nejlepším. Důležité však je, že se snaží, neboť to může přinést ovoce v budoucnosti.
Podívejme se, kdo letos hrál a jakou měl na příslušném postě úroveň.
Střelci: Liana Phillips (19), Malteen Shawwell (9), Mary Elizabeth Thornhill (23), Melisa Pestrá (23), Rain Bow Arrow (14), Sebastiane Grande (20), Stella Wiliems (11), Trixie Deliah Sinclair (10).
Brankářka: Emma Ellie Lewis (24).
Odrážečky: Beteramis Athenodoros (16), Theresa Brendi (26), Trixie Deliah Sinclair (0).
Chytači: Birgitta Runesson (15), Esmeralda Milagrosa (23), Malteen Shawwell (0), Sebastiane Grande (14), Trixie Deliah Sinclair (0).
Nemůžeme říci, že bychom v letošních zápasech byli zcela bez šance. Pravda, s Havraspárem jsme prohráli 0:290, to však znamená, že zlatonka byla chycená za stavu 0:140, kdy bylo možné ještě vyhrát. Chtělo to jen mít štěstí. Modří střelci předčili naše, na ostatních postech však byla hra přinejmenším vyrovnaná.
Utkání proti Mrzimoru přineslo vítězství 230:40. Před chycením zlatonky jsme tedy vedli 80:40. Červení střelci se činili, drželi se soupeřem krok, podpořila je nebelvírská jistota – brankářka Emma. (Podle nezaručených zpráv kvůli ní již několik soupeřových střelců spáchalo sebevraždu.) Odrážeči své soupeře přehráli a Esmeralda chytila zlatonku.
V posledním utkání nás čekal Zmijozel. Dlouho šlo o souboj brankářek. Emma držela na uzdě aktivnější zelené střelkyně, přes soupeřovu strážkyni obručí se dokázaly prosazovat střelkyně naše. Až ke konci zápasu zmijozelské hráčky svou převahu využily a získaly mírné vedení. Zároveň byla vidět o něco větší kvalita soupeře na odrážeči a chytači, zelená lišta byla tudíž delší než červená. I proto zlatonku chytila chytačka soupeře a zápas skončil 60:240.
Výkony nebelvírského týmu vůbec nebyly špatné. Naopak se mi zdálo, že oproti posledním sezonám měly rostoucí úroveň. Brankářka Emma přehrávala své protějšky. Ostatní posty potřebují zlepšení a posílení, nepanuje však na nich zoufalství a katastrofa. Jsme konkurenceschopní, byť s obtížemi.
Pokud budou hráči nadále usilovně trénovat, brzy můžeme opět vyletět do famfrpálových výšin. Budu držet palce.

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 8 + 7 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


=D

Napsal: Bete Dne: 01.08.2018 ve 16:08

Jé, to je hezký článek, Nebí! Taky nám držím palce =)

Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz