Valentýn v lese

Connor Ian McBrownnies
Valentýn - svátek zamilovaných hrdliček. Všichni milovaní jsou pospolu a užívají si společné chvíle.
Jenže tohle není žádný odpočinkový den pro pětici nebelvírských studentů, původně tedy šestici. (Jedna studentka se hlásila na výpravu, ale nakonec se rozhodla strávit čas se svým milovaným.)
Calla, Connor (já), Meliska, Pitr a Tessa, ách naše pecka nejvyšší (řazeno abecedně, takže si nestěžujte), jsme se rozhodli netrávit čas v kolejní místnosti plné lásky, a proto jsme se vydalo do lesa na výpravu!
13. 2. 2020 jsme si dali sraz ve Velké síni s madam Monny, která nás odvedla do lesa. Ještě než jsme došli na mýtinu, tak jsem prosil, aby nám madam dopřála při zpáteční cestě měkký dopad. To víte, čím dříve na to upozorníte, tak tím lépe!

Než jsme stihli říct „Valentýn“, tak k nám doběhl udýchaný kentaur, jehož jméno zní Cyril. Běžel tak rychle, že nestihl zabránit nárazu do hlavy č. 57. Doufám, že nemusím popisovat, jaký to byl řev.



Ihned na nás chrlil hromadu informací. Jedinou podstatnou bylo, že se jeho žena ztratila! Já, samozřejmě jsem si nemohl odpustit menší narážku na jeho jméno, a tak jsem se zeptal, zda-li se jeho žena nejmenuje Metodějka. Merline div se, byla to pravda. A tímhle činem jsme na sebe strhnul řadu otázek.
„Odkud znáš moji ženu?“ ptal se stále Cyril. Já se mu snažil vysvětlit, že jeho ženu neznám, ale jenom jsem její jméno tipoval. Po chvíli přemlouvání mi uvěřil a my se mohli posunout dál ve výslechu kentaura.




Nakonec jsme usoudili, že by byl dobrý nápad navštívit Cyrilův domeček a podívat se tam po nějakých důkazech. Všichni souhlasili a vydali se na hrozivou výpravu. Vítr nám moc nepřál a některé z nás málem odvál. I přes tyhle překážky jsme dorazili do vesnice v pořádku. Podívejme se na to z té druhé strany. Mohlo pršet, takže si nestěžujeme na vítr.
Menší vsuvka - nesmíme zapomenout na menší příhodu z lesa. Pitr získal magíka, gratuluji!


Po zdlouhavé cestě plné nebezpečí jsme dorazili do kentauří vesničky. Já prokázal svoji (ne)znalost Zakázaného lesíku a spletl si kentauří vesničky. Tak co, pro mě kentauří vesnička jako vesnička.

Netrvalo dlouho a dorazili jsme dokonce i k Cyrilovému domku. Nijak moc nevyčníval z podoby ostatních domů, ale pár rozdílů přeci jenom bylo. Dům byl bez valentýnské výzdoby. Cyril neslaví Valentýn? Tak či tak, nám to může být přece jedno. Dokud nenajdeme jeho manželku, tam nemá s kým slavit.

Lháti nebudu, dům byl krásný. Hádám, že byl zařízen Metodějkou, neboť Cyril nejspíše pro takovéhle věci nemá cit.
V domku byla tma, ale pohotový Pitrys si vzpomněl na jednu formulku a rázem osvítil celou místnost, ve které jsme se nacházeli. Na stole byly zbytky z oběda - máta. Hádal jsem, že má asi veggie týden.
Z Cyrila jsme postupně dostávali informace, až nás napadla jedna možnost, kde by mohla jeho žena být ukryta. U její matky!



Domek matky jeho ženy byl až přeplácaný valentýnskými kousky. Srdíčko sem, srdíčko tam, srdíčko, kde se podívám.
Dospěli jsme k závěru, že Metodějka miluje Valentýn, ale Cyril ho v lásce nemá, a proto ho na jeden (možná více dnů) opustila.
Aby se k Cyrilovi vrátila, musí ji překvapit, a s tím jsme mu pomohli!



Po celém jeho domku jsme rozmístili medvídky, čokoládu, srdíčka či balónky. Až bylo vše pořádně nachystané, mohli jsme se vrátit zpět k Metodějce.

Teď nastala ta těžší část - nalákat ji zpět domů.

Jejich rozhovor byl tak zajímavý, že se nedá ani popsat. No, mrkněte se sami:






Očividně jsme zachránili jedno manželství na Valentýn. Zázraky se přeci ději. Teď už jenom doufám, že nebudeme muset jít Metodějku hledat i příští rok.

A abych nezapomněl, tak nesmím zapomenout zmínit, že jsme skrz madam Monny dostali květinu jako dárek za záchranu Cyrila a Metodějky. Děkujeme!

Pro Lví tlapou,
Connor Ian McBrownnies

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 4 + 3 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz