Den se sv. Patrikem

Connor Ian McBrownnies
Rozhodl jsem se, že když se zase slaví ten svátek sv. Patrika, tak bych se mohl jednoho takového „svatouška“ zeptat, jak tráví den svého svátku. Problém byl však v tom, že se na celý den ze školy nevypařím, aniž by si toho někdo nevšiml.

Proto jsem navštívil naše skvělé vedení hradu a po hromadě papírů si vybojoval propustku na 1 celý den. S přemisťováním moc zkušeností nemám, a proto jsem si raději zarezervoval letenky do Irska.

Let byl pohodlný a všichni se o mě starali jako o vlastní dítě. Když jsem po dlouhém letu dorazil na letiště, čekal tam na mě Páťa. Jako vždy byl kompletně sladěn do zelené.

Vzal mi batoh a odložil mi ho do auta (Patrik má kupodivu auto) a řekl mi, že si z batohu mám vzít pouze životu potřebné věci. Popadl jsem svého démonka na hromadu fotek, hůlku (kdyby náhodou) a původně i peněženku, ve které jsem měl mudlovskou měnu, ale Páťa poručil, že si ji brát nemám, prý bude on platit. To mám ale skvělé kamarády.

Chystal jsem se nastoupit si do auta, ale byl jsem zastaven. Řekl mi, že přece nebudeme po Dublinu nebudeme jezdit autem, ale pěkně se projdeme!

Ukázal mi různé památky v Dublinu, ale dostat se k nim byl tvrdý oříšek, neboť přes slavnostní průvody prorvat se, je těžší než bojovat v Soubojovém klubu.

A co vše jsme viděli?
  • Phoenix Park
  • dublinský zámek
  • katedrálu Nejsvětější Trojice
  • Malahide Castle & Gardens
  • dublinskou Zoo
A další...

Když se k nám blížil další hlasitý průvod, tak mě Patrik popadl a zahnuli jsme za roh. Pokud jste si mysleli, že Páťa je další z řad mudlů, tak jste se spletli. Patrik je jako my kouzelník, jenom to umí dokonale skrývat. Poťukal párkrát na pár cihliček a před námi se otevřel průchod přímo do pivovaru. Oni zde měli zelené pivo! Dokonce se zde našlo i nealko, které jsem ochutnal.

A jak jsme to nakonec zakončili? Dali jsme si místní irský obídek. Patrik si k tomu dal pravé irské pivo s boží pěnou!


Po obědě jsme se však už museli rozloučit. Já jsem nasedl na svůj expres do Bradavic. Vracel jsem se plný zážitků, krásných zážitků.

Pro Lví tlapou,
Connor Ian McBrownnies

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 10 + 1 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz