Turnerovské háčkovací okénko – háčkovaný kruh

Barbara Turner
Ahojky, ahoj.

Vítejte u Turnerovského háčkovacího okénka.
Původně to měl být halloweenský speciál, ale nějak se mi z toho záhadně vyloupla podzimní dekorace. Krásné však na ní je, že si ji můžete upravit, jak uznáte za vhodné.



Minule jsme si vysvětlili pojmy jako DS a KS, ale pro rekapitulaci:
RO – řetízkové oko
KS – krátký sloupek
PLS – polodlouhý sloupek
DS – dlouhý sloupek

Pro dnešek bude stačit těchto pár zkratek.
 
K tomu co budeme potřebovat. Takže samo sebou háček a odpovídající vlnu. Vlna záleží na druhu dekorace. Třeba vánoční nebude asi oranžovo černá. I když každý má jiné chutě.

U vlny platí pravidlo k odpovídající velikosti háčku odpovídající velikost vlny. Takže k háčku č. 3 nepořídíme vlnu na háček č. 9. Jehlu s velkým uchem.
 
Dále pak budeme potřebovat nůžky a kruh, na který hodláme háčkovat. Velikost je na vás. (Prodávají se od maličkých po obrovské, jen tomu musíte přizpůsobit spotřebu vlny. Já je kupuji v Bauhausu nebo Hornbachu, ale věřím, že se dají koupit i na více místech.) Tavnou pistoli nebo opravdu silné lepidlo.
No a už nám zbývá jen dekorace, které chceme na kruh použít.
 
Tak tedy začneme.
Jako první si uháčkujeme odpovídající počet RO. Já to vždy dělám odhadem. Zkusím obtočit řetízek kolem kruhu. Řetízek by měl být natěsno, trochu se zvětší.


Pak už záleží na vás, jakou metodou budete chtít háčkovat. Já volila DS, ale určitě můžete KS i PLS. Háčkujeme jeden DS vedle druhého. Pomalu ale jistě nám začne vznikat velký obdélník. Měl by být tak velký, jako je kruh. Já ho nechávám o trochu menší, aby se krásně natáhnul.



Když je obdélník hotový, oba konce k sobě sháčkujeme nebo sešijeme.



Kruh vložíme do sešitého obdélníku a sešijeme. Že se nám začne kroutit vnitřní strana, vůbec nevadí. Až došijete, vyrovná se.




No a když máme došito, ozdobíme podle naší fantazie.



Přeji mnoho zdaru při tvoření a jako vždy: pokud se rozhodnete pro tvorbu tohoto díla, budu moc ráda, když se mi pochlubíte.

Přeji všem krásný podzim a strašný Halloween.

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 6 + 4 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz