Příbuzenské vztahy

Nebelbrach Mechacha

Oficiálně mohou mít potomky ti z hradních obyvatel, kteří nejsou studenty. Prozatím se ve škole objevily pouze dvě. Maminka Sherly WildDragon-CumberBee Iva WildDragon studovala v Mrzimoru. V zimě 2010 složila zkoušku OVCE ze Zeměplochismu. 1. března 2010 oblékla fialový hábit. Ihned získala zaměstnání, které odpovídá jejímu největšímu zájmu. Stala se dračí chůvou. V Zimě 2013 se rozhodla odjet na zahraniční stáž do Rumunska studovat tamní draky. To umožnilo Sherly začít studovat na naší škole.

Sherly jsem položil několik otázek.


NM: „Jak moc tě maminka inspirovala pro příchod na Hog? Máš nějaké výhody kvůli tomu, že je zdejší profesorka?“

Sherly: „Nejspíš mě ovlivnila, jelikož o jiné škole jsem nikdy ani neslyšela, po domácí výuce mě v jedenácti prostě popadla a posadila na vlak, sama odcestovala do Mrazákolandu, prý nechtěla vidět tu ostudu, kdyby mi studium nešlo. Až se dozví, že opakuju prvák… - červenají jí uši - Výhoda to snad ani není, snad jen, že spoustu starších spolužáků znám z vyprávění a profesory z neformální stránky.“

NM: „Ovlivnila tě v rozhodování, ve které koleji bys chtěla být?“

Sherly: „Ovlivnila, jelikož má ze svých mladých let spousty žlutého oblečení, které jsem podědila. Samozřejmě, kdyby bylo obnošené, jdu naschvál do jiné koleje, abych to naopak nemusela nosit, ovšem všechno vypadá, jako nové. Občas po kapsách najdu i něco zajímavého, jako tajná psaníčka ze studentských let - hihňá se -“

NM: „Máš tu s sebou draka?“

Sherly: „Ovšem, Fidorkovi by se v Mrazákolandu nelíbilo, je hezky navlečený ve vydlabaném plyšovém králíčkovi, oblek je větší zevnitř.“

NM: „Setkala ses s jinými dětmi zdejších zaměstnanců?“

Sherly: „Párkrát jsem různě na chodbách nebo v síni potkala Mamonku od pana Kravičky a paní Pokladové. Moc sympatické děvče, ale pozor, je jako straka, jak vidí něco lesklého, už jí září oči a jde po tom!“

NM: Jak se stavíš k jiným typům rodin, které se na škole objevují?“

Sherly: „Rodiny jsou fajn, díky nim tu mám tetičku Isu – velkou lesnici, brášku Justina a jeho manželku, no jo, ženil se ještě neplnoletý. Moje patronka Oříška pochází také z velké rodiny, jejíž členové už na hradě nejsou, a pan Serge má rozvětvenou rodinu. O dalších vlastně ani nevím. Ale rozhodně jsou fajn.“


Rodiny ostatních hradních obyvatel zůstávají za branami, neboť jejich rodiče se zde stále nacházejí, a to by mohlo vést ke střetu zájmů. Musejí se proto spokojit s jinými, méně kvalitními školami. Pravidla jsou neúprosná.

Mimoto se však na hradě objevují jiné rody. Polooficiální jsou manželské páry. Z manželství vlastně nic neplyne, pouze změna ženina příjmení.

Zmijozelská studentka Angela Grey zfialověla v Zimě 2005. Následně si vzala pana Slytherina, který však školu nikdy nenavštívil, a začala si říkat Angela Grey-Slytherin.

V současnosti hradní obyvatelstvo překvapila svatba profesora Matthew Whitecrowa a lesní průvodkyně Monny von Schatz (nyní Whitecrow) 5. ledna 2014. Novomanželka záhy odešla na dovolenou. Že by mateřskou? Mamona von Schatzcrow jí nestačí? Více o této rodině není známo.

Nejproslulejším sňatkem je ale asi ten, který se odehrál 2. listopadu 2008. Své „Ano,“ si řekli upír Serge Renine a zakladatelka hradu Anseiola Jasmis (po svatbě Renine) Rawenclav. Vznikla tak rozsáhlejší rodina. Paní profesorka již měla syna Ladarda Papulku, jehož otec není znám. Víme jen, že měl z jeho strany sestru Lolu Kaki, tetu Majduli Hafilu a sestřenici Tydynku Flyovou. Sňatek paní profesorce přinesl nevlastní děti Apaloosu Noysovou, Alismu Baillu Fisto a Lavender dela Spacey. Manželství se však nakonec rozpadlo. Madam Anseiola měla mimoto sestru Adrianet le Ros. Ta se pyšní třemi syny: Epansem McBroomem, Nicholasem McElenem a Martinem z Růže. V odhalování tohoto rodu bychom mohli dále pokračovat.

Zde se již pomalu dostáváme k neoficiálnímu příbuzenství. Možná si někdo pamatuje na mrzimorskou studentku Ellis dela Vega, která se stala mou sestrou. Získal jsem tak další příbuzné. Patří mezi ně sestry: Jean Molliacová, TynusQa de Kellys, Selena Enail Smithová, Hermika Wilsonová, Žizo Pizza Dekara, Tydynka Flyová (ano, Ladard Papulka je mým bratrancem a Anseiola Jasmis Rawenclav mou tetou!), Cácorka Šedivá, Camilla Saw, Nithiel vou Nanthee, Ilinoel Snidgetlová, Alcielle Alcine Elenie a Nicolette von Dragon; a bratři: Kouhei Hasangeki a Flex Honzomil Ojmed.

Od Jean vím, že jejím tatínkem je Thor Henrik Nilsen, maminkou Melanie Cuthbert, tetou Arengil Almandi Heliodora a Kim Sarah Reevesová. Kim pak má tyto děti: Lary deBast, Masožravka Lahvová, Vicky Charmant, Melanie Cuthbert, Hermika Wilsonová, Žižo Pizza Dekara, Karolína Rominějíčková a Alanise Olien Harlin. O příbuzných z druhého a třetího kolena se již zmiňovat nebudu.

Všimněte si, že maminka Jean, Melanie, je dcerou její tety Kim, tedy Jeaninou sestřenicí. Žižo je její sestrou a zároveň sestřenicí. Pokud bych se ve svém rodě šťoural déle, možná bych přišel na to, že jsem svým otcem, kdo ví.

Opatrně tedy s vytvářením neoficiálních rodů. Všechno se to může zamotat.

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 1 + 2 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů



Napsal: Ansí Dne: 31.05.2014 ve 11:41

Jo, Nekro a Raven byli první. Hezký článek. :)

Dodatek

Napsal: Nebelbrach Dne: 29.05.2014 ve 10:17

Vicky, viď? To jsi ani netušila, že jsme příbuzní! - usměje se -
Ještě jsem v článku zapomněl na jednu svatbu:
Na den svatého Valentýna 14. února 2005 uzavřeli sňatek profesoři Nekro The Gravedigger a Raven Maris, která se od tohoto dne jmenovala Raven Maris Gravediggerová. Šlo pravděpodobně o první svatbu, která se na hradě uskutečnila.

Jéé :-)

Napsal: Vicky Dne: 27.05.2014 ve 19:53

Teď teprve koukám, do čeho mě to Alaniska před lety (hmm, hóódně lety) uvrtala. :-)
Povedený článek.

Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz