Rozhovory novinářských hvězd - Eillen McFir Elat

Princess Star
Princess Star: Nominování pro UNC pro Vás není žádnou novinkou. Jak moc byl letošní výběr složitý?

Eillen McFir Elat: Dalo by se říct, že letos byly nominace snadné. U dvou ze tří kategorií - Neviditelná tvář a Projekt roku - jsem neváhala ani minutu. Jenomže ta poslední je právě tou nejvíce složitou na výběr. Opravdu není snadné vybrat díla do Uměleckého počinu. Nakonec jsem se rozhodla nominovat tři autory, kteří se v Ctnostně neřestném hostinci rozhodli sepsat ucelené příběhy. Tedy i Váš příběh. 

Princess Star: Z toho neuvěřitelného množství příspěvků, které Vám pod vrbu během roku přichází, musí být opravdu těžké vybrat jen několik z nich. Jsem moc ráda, že se Ctnostně neřestný hostinec nevyhnul nominaci. Myslím, že se tento projekt náramně povedl. Máte v plánu v blízké době uvést v čítárně další dlouhodobou soutěž?

Eillen McFir Elat: Ráda bych s podobnými, byť ne co se týče kol tak dlouhými, akcemi pokračovala. Zatím mám nápad na jednu, kde ale přes léto budu muset promyslet technické náležitosti. Navíc jste mě nadchli příběhy na pokračování a přemýšlím, zda by byl na hradě zájem o takovou soutěž, kdy by byla povinnost sepsat drabble sérii na zadaná témata. 

Princess Star: Vzhledem k tomu, že jsem nadšená z každé akce a soutěže, pravděpodobně nejsem tím pravým respondentem. - zasměje se - Ale věřím, že by zájem určitě byl. Moc se těším na Vaše další nápady. Ale teď mi povězte, co říkáte na novinku v UNC? Udělala Vám radost skutečnost, že se tentokrát bude udělovat cena i pro Šéfredaktora roku?

Eillen McFir Elat: Je to milé překvapení. Sice si myslím, že v takové konkurenci nemám šanci se dostat mezi první trojici, ale těší mě, že byla tato kategorie zavedena. Když vidím, co vše za starosti mají slečny s chodem kolejních časopisů… Takové ocenění každého šéfredaktora jistě potěší. Navíc je úžasné vidět, že UNC se snaží přicházet s něčím novým. Jsem zvědavá, zda něco vymyslí i v dalších ročnících. 

Princess Star: Máte pravdu, že konkurence je opravdu veliká. Ale která ze současných šéfredaktorek je zároveň i spoluzakladatelkou svého časopisu? - povzbudivě se usměje - Hůlku do žita bych rozhodně neházela. 

Eillen McFir Elat: Nu, odpověď na Vaši otázku necháme na odborné porotě, slečno. - usměje se -

Princess Star: Jak vlastně vnímáte šance čítárny oproti ostatním?

Eillen McFir Elat: Je jedna kategorie, do které vkládám největší naděje a tou je Projekt roku. Již v loňském roce se ukázalo, že literární akce mají šanci získat ocenění. A bylo by úžasné díky Hostinci obhájit výhru. 

Princess Star: Mne si Hostinec taktéž získal. Závěrečný účet od pana hostinského mi v čarostavu zajišťuje milé vzpomínky. - zasní se - Co Vás na práci šéfredaktorky nejvíce baví?

Eillen McFir Elat: Když vidíte nadšení autorů z nové soutěže, která je donutí vystoupit ze své komfortní zóny. Na obyvatelích zdejšího hradu je úžasné, že se nehodlají vzdát dopředu. Do každé takové soutěže jdou naplno. A když mi pak ve vypracování přijdou slova díků, to je tou největší odměnou. A pak samozřejmě hledání nápadů na nové soutěže a klání. Kdybyste mě viděla, jak skáču nadšením, když najednou přijde inspirace. - směje se - Až si manžel klepe na čelo, že jsem prý blázen. 

Princess Star: Však my tu jsme všichni takoví blázni. - zasměje se - Odpověděla jste mi moc hezky. Radost z radosti z druhých, to je moc milé. A máte pravdu, v našem kouzelném světě je často vidět, že jdeme do všeho naplno a nevzdáváme se předem. I já sama jsem se to naučila až tady. Ale pořád se mi to nějak nedaří aplikovat do mudlovského života. - protočí se smíchem oči - Každý rozhovor se šéfredaktorkou hodlám zakončit otázkou mimo novinařinu a přímo na tělo. - bedlivě madam pozoruje - Jaký největší trapas se Vám kdy stal?

Eillen McFir Elat: Nikdy nezapomenu na svoji první pořádnou brigádu v kanceláři. Prováděli mě tam mezi všemi zaměstnanci a ti se mi představovali. Asi v polovině mi jeden kolega podal ruku, řekl své jméno a já už nebyla schopná si ho zapamatovat. Tak jsem pronesla: „Neberte si to osobně, ale já jsem tak zmyšákovaná, že si Vás stejně nezapamatuji.” Pán se rozesmál a prohlásil: No, já jsem ten, co Vás bude platit. To si určitě zapamatujete.” No a měl pravdu. Po tak trapné situaci jsem jeho jméno dodnes nezapomněla. 

Princess Star: - rozesměje se na celé kolo - To se povedlo! Jsem si jistá, že ani on na Vás nezapomněl. - směje se - Moc Vám děkuji za čas, který jste si na mne ve svém nabitém programu našla. Rozhovor byl prima a přeji Vám jen to nejlepší a ať vrba nikdy neusychá. 

Eillen McFir Elat: Bylo mi potěšením a budu se těšit zase někdy pod vrbou. 

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 10 + 1 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Drabble

Napsal: Daisy Dne: 16.06.2022 ve 22:54

Drabble série na zadané téma je skvělý nápad!

Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz