Hradní sounáležitost

Simelie Mallorny
Již v květnu minulého roku byla znovu otevřena Agentura Žlutá tlapa se 150 galeonovým dluhem. Prognózy od Nebelbracha a pana Filiuse odhadovaly, že ke splacení dojde v květnu letošního roku. Zdá se však, že obyvatelstvo hradu a jeho okolí s takovými prognózami odmítají spolupracovat. Na splacení dluhu pracují vehementněji, než se zpočátku mohlo zdát.
Při zachování denní předpovědi upsání dluhu o 0-8-14 by mohlo k úplnému splacení dluhu dojít již 5. března. Dokáže hrad společnými silami porazit matematické předpovědi výše zmíněných pánů a nabourat jim tak jejich modely?
Rozhodnout o tom může každý z vás, stačí i nadále plnit brigády, tak jako dosud.

Agentura se však v uplynulém roce nestala jedinou věcí, do které se všichni zakousnuli. Odmoření jezera i nadále pokračuje. Po nedávně výpravě do lesa již víme, že k úspěšnému odmoření je třeba získávat žaberníky z jezera, či ojediněle naleznutelné v laboratoři. 
Bez rozdílu kolejní příslušnosti má každý, kdo vlastní žaberník, možnost se potopit do díry v jezeře, která nás pomocí hádanek prověřuje. K dnešnímu dni došlo již k 19 ponorům a další se plánují.
Ponory jsou důležité proto, aby se hradní obyvatelstvo dostalo k surovinám, které budou potřeba na umíchání lektvarů potřebných k vyčištění jezera. Ačkoliv se ponořující a jejich pomocníci snaží, seč jim síly stačí, ne vždy se dokáže na hádanku přijít hned. Z toho důvodu byla založena Komnata  nejvyšší potřeby, která se každý den prodlužuje a sděluje informace o tom, jak práce v jezeře postupují.
Dle nalezených ústřižků si můžete všimnout, že některé ingredience budou potřeba ve velkém množství, čeká nás tedy ještě plno práce. Naštěstí hádanky od Jezerního lidu jsou různorodé, stejně jako naše obyvatelstvo, které tak s řešením může přijít kdokoliv.
Pomocnou ruku velkým dílem dává i hradní lékouzelnice madam Oresta, která neúnavně léčí nakažené, nyní z fondu bylinek poskytnutých kolejemi. Velký úspěch aktuálně také sklízí akce hromadného výlovu v předem dohodnutých časech, kdy je poblíž madam Oresta, aby mohla především trénující obyvatelstvo obratem vyléčit. Z celkového počtu 370 potentil a 370 rumexů se během pěti dní vyléčilo 88 nemocí. A to je již slušné číslo!
Břehy však nadále okupuje 164 kusů naplavenin, 55 kusů páchnoucího bahna, 212 kusů bylinek, 3 žaberníky, 3 Staré krabičky a 90 kusů dalších předmětů. Od minulého října tedy došlo k vytažení 117 věcí z jezera. Pevně však věřím, že s akcemi posledních dní dojde k odmoření v rychlejším tempu, než jaké bylo v minulém školním roce.
I nadále budeme situaci s jezerem sledovat a informovat vás o postupu v KNP nebo dalšími články.

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 9 + 4 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz