Vliv účesu na let famfrpálu

Freya Reeves

Všichni jsme své první kolejní tréninky absolvovali s hustými loknami, krátkými sestřihy, či culíky na hlavě. Později, zcela zbaveni všech vlasů, kromě roztomile trčící anténky, jsme tak pokračovali v trénování a zápasen.í A mě nezajímá nic jiného než to, jak tuhle změnu pociťovali hráči? To přece musela být veliká změna, když naše husté kštice vystřídala pleš. A nyní, po více jak půlroce, máme vlasy zpět. Je to tak pohodlnější, nebo nám vlasy brání v rozhledu? Pomáhají nám vlasy v rychlejším startu, když nasedáme na koště a řítíme se vstříc obloze? Víte jak to je! Vítr do plachet! Nebo tady přinejmenším vítr do vlasů!

A přesně to jsem chtěla vědět po ostatních, a ještě mnohem víc! Někteří byli tak moc hodní, že mi na mé otázky odpověděli. Tímto jim moc děkuji, protože mohu našim čtenářům ukázat každodenní realitu, se kterou se musejí nebo museli hráči potýkat.


Lassie Castleton

Pleška ovlivnila mé trénování famfrpálu velmi negativním způsobem, protože to není takový zážitek z letu, když za vámi vlasy divoce nevlají ve větru. Bez toho jak moc vlají, člověk ani nepoznal, jakou rychlostí letí, nebo zda už vůbec letí. Nebylo to ono, a nakonec jsem to musela vyřešit jako závodní šnek nebelvírskou šálou, aby za mnou ve větru alespoň něco vlálo, ale bylo mi v ní teda uprostřed léta dost vedro.

______

Eilonwy Ellesméry

Za sebe musím říct, že jsem schválně zvolila krátký sestřih, aby se mi lépe vlasy vlezly pod helmu a nepřekážely.
Nepocítila jsem tedy žádný vliv na ovládání koštěte nebo celkovou aerodynamiku, ale domnívám se, že je to jen a pouze praktičností zvoleného sestřihu.
Co mi ale dělá velké problémy, je poznat svoje spoluhráče! Přijdu takhle na trénink a najednou za kapitánovou vlají kaštanové kadeře!
Celý prvák jsem prolétla s týmem plným plešatců a koukala jsem na dresy a obličeje, tvary brad, šíjí a ramen, abych identifikovala, kdo je kdo.
Najednou ale kolem obličejů mých spoluhráčů poletují vlasy, šíje jsou zakryty tlustými copy, no zkrátka je to bída! Přistihla jsem se, jak mám tendence přihrát camrál Hayley trénující na chytače!
Naštěstí je to ale nejspíš jen otázka zvyku, takže doufám, že s postupující sezónou se moje rozlišovací schopnosti zlepší.

______

Laurie Elenie Arrow

Být bez vlasů, jen s anténkou bylo velmi těžké období. Co se famfrpálu týče, uznávám, že pleška s jedním chlupem je o nějaký ten aerodynamický tentononc lepší. Ale co ostré slunce, zima, mráz… Ano, není to jen tak. Klobouk, co jsem nosila celý prvák, zakrývá vše, co měl, a navíc byl pěkný, na hřišti ale nepoužitelný už jen kvůli odporu vzduchu si lítal sám, beze mě. Přilba špatně dolehla k hlavě, i u ní se počítá s vlasy. Takže za mě, pokud nemá někdo vlasy jako Locika, jsou lepší i nějaké ty lokny než žádné., -)

______

Annie Helene Green

Určitě mě osobně to ovlivnilo, co se týče trénování famfrpálu. Na hrad jsem přišla jako plešatá, a vlastně první lety na koštěti a první tréninky famfrpálu jsem zažila taky bez vlasů. Takže nyní, když mi vlasy dorostly tak je to nezvyk. Určitě mi při tréninku překážejí. Najednou když letím tak mám vlasy všude. Hlavně v očích, to se potom koště špatně ovládá, když nevidíš. Co se týče toho, že by měl mít každý hráč famfrpálu plešatou hlavu. S tím celkem nesouhlasím. Mám svoje vlasy ráda, jsem ráda, že se objevily. Zas tak moc mi při famfrpálu nevadí, abych kvůli tomu byla zase plešatá. Možným řešením pro ty, kterým vlasy při famfrpálu vadí by mohl být nějaký krátký účes. A nebo teď mě napadl nějaký lektvar, který by způsobil plešatost jenom po dobu tréninku. To by bylo možná taky dobré řešení.

______

Skylar Blair Anderson

Víš, že mi ten vítr ve vlasech už vážně chyběl? Úplně jsem zapomněla, jaké to je, když ti při letu na koštěti povlává háro...  A taky ti pramínky vlasů létají do pusy a do nosu, a někdy ti brání ve výhledu na camrál, ale to sem teď netahejme.
Protože jsem stará rezavá konzerva, skončila jsem u týchž vlasů, které jsem nosila ještě před propuknutím nemoci na hradě. Koště se mě proto nikterak neleklo a šok to nezpůsobilo ani komentátorovi na hřišti - vlasy nebo pleška, stále mi tvrdí, že musím ještě více trénovat nebo že jsem vstala levou nohou, sprosťák!
Pravda, asi den po otevření kadeřnictví se mi na hlavu snesla nejmenovaná zmijozelská chytačka, která si mou zlatavou hřívu patrně pomýlila se zlatonkou a nenechala si vymluvit, že s ní nikam nepůjdu. To už je ale promlčené!

______

Simelie Mallorny

Ano, ano. Mé trénování to ovlivnilo výrazně. Musím říci, že pokud si vezmeš helmu na plešku, tak se pěkně dře. Většinou jsme tedy létala bez helmy. Slunko je však zrádné a pleška se rychle spálila. Bylo tedy třeba ji mazat, zakrývat šátkem. Ani vítr nepomohl, ten zas vysušovat. No prostě hrůza!
Pokud si člověk zvykl na obtíže s pleškou a péčí o ní, tak prvotní lety s vlasy byly velmi neobvyklé. Pořád za tebou vlají, když změníš směr, tak nic nevidíš, protože je máš v očích… Musím si zase pořídit gumičky do vlasů, staré jsem poztrácela.
Koště mě ale furt poslouchá stejně, to s vlasy ani pleškou problémy nemělo. Problémy to jsou osobního rázu.
Určitě bych nenavrhovala, aby to bylo pro famfrpálisty povinné. Těch mastí na sedřenou hlavu, co by bylo potřeba! Jen ta představa mě děsí. Ale mohly bychom fasovat gumičky, šátky a další serepetičky na sepnutí vlasů, co myslíš?

______

Addie Hazel

I přesto, že pleška byla při hraní famfrpálu někdy výhodná - například při zápasech a trénincích v létě jsem neměla zpocený celý krk!
Ale jsem zastánce toho, že ty vlasy jsou prostě lepší! Já osobně miluji, když si jdu ráno zatrénovat, a vlasy mi čechrá ranní vánek.
A taky z pozice kapitána ve vlasech vidím velké plus. Když měli všichni plešky, tak jsem si hráče několikrát spletla, - znáte to, všichni mají helmu, chrániče, forcer, tak moc odlišnosti nenajdete - ale teď když už máme vlasy, tak je snazší a dálku havrany rozlišovat.


Jak vidíme, zkušenosti s létáním a vlasy jsou opravdu různorodé. Někteří si plešku chválili a jiní jsou zase šťastní za vlasy! A vůbec... Co kdybyste to sami zkusili a napsali nám pod článek své osobní zkušenosti?

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 1 + 2 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz